Toppolitiker lyttede til PolyTechs budskaber – og vil handle

08 Mar 2017

PolyTech har haft politikerbesøg af regeringspartiet Venstres gruppeformand, tidligere forsvarsminister Søren Gade, det lokalt valgte folketingsmedlem, Carl Holst, og lokale repræsentanter for partiet.

Søren Gade blev præsenteret for virksomhedens væksthistorie og kom i nærkontakt med en af de seneste teknologiske landvindinger, Leading Edge Protection (LEP), der imødekommer vindmøllebranchens behov for at beskytte vingerne mod regn- og partikelerosion. Toppolitikeren var imponeret af begge emner og fremhævede Danmarks førende rolle inden for vindmølleindustrien.

- Min mors familie er fra Lem ved Ringkøbing, hvor det hele begyndte. Det handler ikke kun om at producere vindmøller, men også om at lave vedligeholdelse worldwide, og det er PolyTech i stand til at skabe innovation indenfor. Virksomheden opererer i et spændingsfelt, hvor den har arbejdspladser i udlandet og fortsat mange job i Danmark, og det er den ideelle udgave af globaliseringen. Vi skal som politikere understøtte, at der kan skabes så mange arbejdspladser som muligt herhjemme, siger Søren Gade efter besøget.  

Også adm. direktør Mads Kirkegaards budskab om, at PolyTech mangler faglært arbejdskraft og må sige nej til ordrer, fordi det ikke i tilstrækkelig grad lykkes at tiltrække medarbejdere, gjorde indtryk.

- Det problem er på vores agenda, og det er godt at få sat eksempler af kød og blod på, som vi fik hos PolyTech. Valg af faglig uddannelse hænger sammen med uddannelsernes tilgængelighed, og der er vi ikke i mål. Vi skal overveje at gøre noget med satellituddannelser, og så skal vi have løftet respekten for de faglige uddannelser, som også statsministeren gør meget ud af at understrege, siger Søren Gade.

Han vil tage kontakt til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og give ham en kraftig opfordring til at besøge PolyTech for at tale arbejdskraft snarest muligt.

Mads Kirkegaard nævnte ligeledes, at det kan blive nødvendigt for PolyTech at placere udviklingsaktiviteter et andet sted i Europa for at sikre adgang til medarbejdere på højt niveau. Også det lyttede Venstres gruppeformand og hans partifæller opmærksomt til.

- Vi er udviklingstunge og overvejer at etablere et teknologi-hub uden for Esbjerg-området, formentlig i udlandet. Politikere er velkomne hos os, og vi fortæller gerne den gode historie om vækst og arbejdspladser, men også om vanskelighederne med at tiltrække medarbejdere, siger Mads Kirkegaard.

  

 

PolyTech A/S

Contact

PolyTech A/S

Industrivej 37
DK-6740 Bramming
Denmark

 


;